06 June 2009

Uiteenlopende dansstijlen

Met de "PIEIEIEIEIEIEP" van de nacht ervoor nog in mijn oren toog ik klokslag 4 naar het veldwerkmagazijn. Lagerfest! De derde al, op dit blog. En vroeger was alles beter!

De lager was helemaal niet gedecoreerd, en men was nog bezig tafels en stoelen rond te zeulen. Het eten was: garnalen. Nou ja! Het kan zo'n heerlijk kazig gedecoreerde boel zijn met visnetten en opblaaszeehonden en bloemetjes en aanverwante kitsch. En dan een bachhanaal aan zee-gerelateerde gerechten. Maar niet dit jaar!

Gelukkig gaan sommige dingen wél goed. Na het eten begon Stein de viriele telemarker subiet met onheilspellende pretoogjes papier uit te delen. Vliegtuigjesgevecht! Dat brengt de stemming er altijd wel in! Al dreigde het deze keer uit de hand te lopen: ik kreeg op een gegeven moment een vliegtuigje naar mijn kop waarvan de punt in kaarsvet was gedoopt. Verzwaard, en bere-doeltreffend! De volgende geinponem mikte niet goed, of trok de wapenwedloop een stap verder (welke weet ik niet) maar gooide een vliegtuigje met brandende punt. Ik flikkerde hem gewoon terug. En het volgende brandende vliegtuigje eindigde ergens achter een ventilatiebuis waar niemand bij kon en brandde uit... dat was bijna nog het einde van het feest geweest.


Twee van de mafkezen met wie ik de dag voor mijn sollicitatiegesprek nog in de kroeg belandde, zijnde Bjørn en de nog niet eerder genoemde Marte, grepen de kans aan zo'n gevecht een andere, wat minder linke dimensie mee te geven. Kreeg je ineens vliegtuigjes naar je kop met "Stein har lyst på deg! Har du lyst også? #nei #litt #hmmmm!" En "Vil du ha en date? ASL". Ik geloof niet dat dat het gewenste effect had: wij op de dansvloer kwamen niet verder dan dat ASL "above sea level" betekende. En dat leidde weer tot een uitwisseling van online datingjargon, nerdafkortingen en aanverwante onzin. Ik voelde me erg geestelijk gezond dat ik niet wist dat ASL staat voor "age sex location". Bjørn de datakerel was trots op me dat ik RTFM en FOOBAR wel kende.


Maar goed. Uiteenlopende dansstijlen dus! Vanzelfsprekend had ik flink algemeen raar staan doen op de dansvloer, zoals gebruikelijk. Maar ik besloot mijn kans te grijpen toen ik zag dat Einar, van logistiek, een dame salsales aan het geven leek te zijn. Op een bacalaofest had hij me nog eniszins gekwetst door me na een paar minuten dansen aan de kant te schuiven met de opmerking dat ik er echt niks van bakte en hij liever met getalenteerdere lui op de dansvloer stond. En verder danste met Laura. Nou is het wel volkomen evident dat hij veel beter danst dan ik, en Laura ook, maar puh! Alsof het allemaal zo prestatiegericht moet. En Helgard had me al verklapt dat hij wel met haar danste. En Helgard bakt er misschien nog wel minder van dan ik. Maar dit was zijn kans het goed te maken!

En die nam hij aan. Op vreselijke muziek hebben we wat staan salsa-en. Ging best goed! Ik vertelde hem nog dat hij nou bacalaofest had goedgemaakt. Het stond hem helemaal niet bij dat hij zulke botte dingen had gezegd, en voelde zich helemaal rot. Dat was nou ook weer niet nodig.

Laura en Rafael als dienstdoende DJ's

Later werd de muziek weer latin. Eén van de kerels van milieumanagement vroeg me nog of ik kon was in latin dans. Nou nee! Hij verklaarde monter er ook geen klap van te kunnen. En nam me in een geïmproviseerde dansgreep. En spontaan hebben we een uitputtende parodie op salsa weggegeven. Hoe het echt moet begrijpen we niet, maar we begrepen elkaar duidelijk wel, en het werd niet erg elegant maar wel rete-aanstekelijk. Toen de muziek stopte krabbelde ik weer omhoog vanuit de klassieke slotpose, namelijk horizontaal over zijn knie, en haalde maar even twee flessen mineraalwater, want we hadden een hoop vocht verloren. Pret!

Per de milieumanager deed het nog es dunnetjes over met Laura! En op deze foto ziet het er niet erg uitputtend uit maar dat is schijn.

En daarmee was het nog niet voorbij. Ik sleurde Stein ook nog de dansvloer op. Die heeft ook zo zijn eigenaardige moves. Dansen met Stein houdt het midden tussen tikkertje, sparren, en nog wat raars. Ook leuk! En ook uiterst vermoeiend. Met mijn conditie komt het wel goed zo!

Jammer alleen dat het al vroeg inkakte. Een paar cruciale gangmakers zaten in het buitenland, of waren intussen aan de man/vrouw geraakt, en dat is altijd de pest voor de feestmotivatie. En dat had zijn effect. Om iets van één uur begon in het clubje die-hards de suggestie om naar de stad te gaan al hoorbaar te worden. En met een kleine tien man deden we dat ook. Maar dat was verder niet heel memorabel. Maar toch een goeie avond gehad!

No comments: