17 June 2009

Powershot!

De nachtmerrie van vele bloggers! Kaduke camera. Ik riep het al een paar keer; mijn camera deed het nog maar hoogst zelden. Ik stond al op het punt een nieuwe te kopen toen ik ineens bedacht dat ik er een vette verzekering bij had. Toch maar even nagaan of die schade door vermetel gebruik in weer en wind vergoedt! En verdomd, dat doet hij!

De camera is ingeleverd bij de winkel. Daar hadden ze er weinig tijd voor nodig te besluiten dat reparatie nicht im Frage was. Dus zou ik een nieuwe krijgen! Zonet werd ik gebeld vanaf een onbekend nummer. Het was de winkel! Welke camera ik als vervanging wilde hebben. Mijn oude Panasonic Lumix was helemaal uit 2007; dat soort ouwe troep verkochten ze niet meer. Ik kon kiezen: een Samsung EC-WB550BBP of een Canon PowerShot SX200. Beslis meteen, of beslis dagen later! Ik wil niet meer dagen wachten dan nodig is. Ik wil een camera! Dus ik deed wat de verkoper me afried, en koos de Canon Powershot. Ik ben benieuwd!

Dit wordt hem dus.

Overigens goochel ik al een tijdje met meerdere camera's; op Skamtinden had ik er drie bij me. De ouwe stukke voor het geval hij een paar foto's wilde maken (en dat wilde hij!), mijn ouwe voor backup, en Helgard's ouwe, die stukken beter is dan mijn ouwe. En dat is ook een Canon Powershot! Ik schiet me klem.

Helgard's net iets oudere model (foto gemaakt met mijn ouwe cameraatje; gelukkig eten ze allemaal hetzelfde type geheugenkaart...)

Benieuwd trouwens of er nog mensen op de blog rondrennen die hele specifieke meningen hebben over deze specifieke twee camera's... en me gaan vertellen dat ik de Samsung had moeten kiezen...

5 comments:

Sander Hendriks said...

Ik was een paar maanden geleden ook naar een nieuwe camera op zoek. Heb ik in de winkel een demo gehad van precies deze Canon. Mooi toestel hoor, dat is geen miskoop.

Voor mij is het uiteindelijk de Sony HX1 geworden. Ben ik ook erg blij mee.

Veel plezier met je nieuwe toestel,

Sander

Margot said...

Sony HX1! Begrijpelijk, die kan een hoop. Maar het is nauwelijks nog een compact camera. Ding is meer dan twee keer zo groot en ongeveer twee keer zo zwaar... ik denk dat ik blij ga zijn met mijn Powergadget! Hopen dat ik hem snel in de bus krijg...

Maaike said...

Nou, mijn Canon Ixus doet het naar volle tevredenheid, en daar ben ik ook niet bijster zuinig op (zonder hoesje in tassen en zweterige broekzakken, in de regen, in de sneeuw). De Powershot is geloof ik een trapje geavanceerder dan de Ixus, dus die gaat vast nog veel beter zijn.

Margot said...

Ja die nieuwe powershot heeft 3x zo veel optische zoom en een drie keer zo groot bereik in hoek als een Ixus. Maar, mooi, ik hoop dat hij ook net zo beunproof is!

Marnix said...

Pssst, camera kopen? 1 pixel resolutie, maar wel 400 kleuren! In een kekke blauwe behuizing. Nu slechts €25.000! ;-)