21 June 2009

Project BBQ

Barbecue, dat is toch zoiets met rare lui die bierdrinkend en al wat dubieuze brokken voedsel op een grill gooien, en ongeorganiseerd in het rond staan, miraculeuzerwijs een papieren bordje met een gloeiendheet stuk verschroeid vlees, een vieze fles ketchup, en een blikje bier in hun handen balanceren, en uiteindelijk wankelend van de goedkope worst-en-biervergiftiging weer huiswaarts keren? Nee! Dat is het niet. Niet hier.

Er was laatst al een BBQ bij Jack thuis, en dat kwam neer op een goed georganiseerde campagne van Jack die geroutineerd en kundig al het eten, waarvan vrij veel met hippie-credibility, in één keer door grillde, en het resultaat keurig binnen aan gedekte tafel geserveerd werd. Nou ja! Gelukkig werd dat nog wel rommelig op andere wijzen.

De project-barbecue, of het teambuildingsuitje, of wat is het, bij Nalan was ook al zo beschaafd. Eén keer per jaar komen we met alle foram- en diatomee- zifters bij elkaar voor bier en barbecue, en deze keer moest het bij Nalan. Weer veel pakketjes met vis en groente, en exquise gerechten op tafel in de eetkamer! Maar wel gezellig. En het is mijn laatste...

Dorthe, Lindsay, Patrycia en Katrine. En aardbeientaart...

No comments: