03 April 2009

Ze blijven leuk

De generatie NP-ers waar ik bij hoor is helemaal verslingerd geraakt aan Pompel & Pilt. En nu hebben we een nieuwe generatie! Die wilden we daar ook kennis mee laten maken. Helaas, dat lukte niet.

Helgard organiseerde een P&P avond, maar toevallig zaten van onze drie nieuwkomers er eentje op Svalbard, eentje in Stockholm en eentje was bezig met verhuizen. Maar wat maakt het uit. Kijken we gewoon toch! En we hadden een nieuwkomer, wel niet nieuw in NP, maar nieuw voor P&P: Tordis, onze frisse 65-jarige. Die zat destijds net in de verkeerde leeftijdscategorie en kende het helemaal niet.


Het blijft leuk, die volkomen maffe kinderserie. En ik was een beetje gaar, en dan is languit op de bank naar Pompel & Pilt kijken, onderwijl een beetje in Elvins vacht kroelend, een uitstekend plan.

Helgard is ook van Elvins charmes onder de indruk

Aan het eind vond Tordis, die het net zo geweldig vond als wij, het niet meer vreemd dat aan het begin Sanja had verklaard dat ze vond dat ik eruit zag als een fietspomp. Verder vond ik het wel schattig dat ze moederlijk aan Audun vroeg wat die er vroeger nou zo eng aan had gevonden... en dat zeker 100 kilo onbevreesde buitensporter dan beteuterd zegt: Gorgon Vaktmester!

Dat ik de daadwerkelijke poppen nog aangetroffen had in het Folkemuseum in Oslo deed hem overigens hardhandig terugkeren naar het heden: "als ze je jeugd in het museum zetten, dan ben je wel écht oud..."

No comments: