21 April 2009

Eindelijk!

De betrokkenen zij geprezen, we hebben een fietsenhok! Dat we ook kunnen en mogen gebruiken! Wat een feest. En het weer doet me dat ernstig waarderen: het mag misschien al laat april zijn, maar er valt nog steeds makkelijk 20 cm sneeuw per dag. En nou niet meer op mijn mooie fiets!

Hij staat erin! Zou mijn fiets het ding ingewijd hebben? Het dipperlint hangt er nog...

Het is een niksig fietsenhokje voor een gebouw met, wat was het, 240 man, of iets dergelijks? Maar dat wordt in de zomer pas dringen. Nu, met alle sneeuw, zullen er zelden meer dan vier fietsen in staan.

Het is trouwens een hokje dat niet geschikt is voor wethouders en gemeenteraadsleden van uiteenlopende politieke pluimage! En gelukkig ook niet voor fietsendieven en ander geboefte. Met zo'n doorschijnenend hok zal er in de zomer weinig plaatshebben wat het daglicht niet kan verdragen. En in de winter alleen zaken die misschien geen daglicht, maar toch wel kunstlicht kunnen verdragen...

6 comments:

Henco said...

Mooi hoor, daar kunnen ze bij Amsterdam CS nog een puntje aan zuigen. Zijn er trouwens fietsendieven in Tromso?

Margot said...

Ja hebben ze! Ik kan zo drie dames noemen waar de fiets van gestolen was. Geen Nederlanders, natuurlijk; die weten hun vehikel wel goed op slot te zetten in de regel. Overigens is van die drie Sanja de heldin (natuurlijk!): die zag haar fiets de dag erna door de stad fietsen, en is als een komeet achter de berijder ervaan aangerend en heeft de fiets teruggeëist... en met succes. Wat een vrouw!

Henco said...

Wordt-ie ook gesneeuwruimd, die fietsenstalling?
Ik vind het trouwens een mooie filosofische discussie: kan fiets die niet op slot staat gejat worden?

Margot said...

Bedoel je het dak? Of het paadje ernaartoe? Nou ja, in beide gevallen is het antwoord "nee" volgens mij. En ik vind dat het kan, een niet op slot staande fiets jatten. Jatten is grofweg gedefinieerd als het wegnemen van andermans eigendom zonder toestemming, toch? Niet van het wegenemen van op slot staande objecten. Maar de dames hadden hun fiets waarschijnlijk wel op slot staan, maar dan op z'n janboerefluitjes...

Maaike said...

Ze leren de mensen daar niet in hun eerste studiejaar "zeg nee tegen drugs en zet je fiets aan de brug"?

Margot said...

Niet genoeg bruggen!