18 June 2007

Roregatta 2007

Het was memorabel! Ik ben blij dat ik meedeed aan dit grootse evenement. Wegens ons Olympische thema hadden we bedacht dat we met de Olympische ringen op onze borst, de nationale (nou ja, bijna dan) vlaggen op onze rug en wat schmink op onze kop zouden gaan roeien. En de stuur met allerlei winterspelen parafernalia. Opschminken on de kroeg was al leuk:En na het schminken volgde de parade! Tromsøers grijpen elke smoes aan om een parade te houden. En nou liepen we mee! Nu verdienen we onze verblijfsvergunningen.Let trouwens op de Finse interpretatie van de Olympische ringen. Het andere NP team was melting ice: de stuur was de zon, voor de gelegenheid uitgerust met een uitlaat waar broeikasgassen uit kwamen, en de roeiers waren specifieke gletschers, ijsbergen, en overige ijszaken. Hier de stuur met de snelste gletscher van Antarctica:

Op een gegeven moment mochten we. Maar er was enige vertwijfeling: de vrouwenboot was nog aan het racen. Met alle vrouwenriemen! De organisatie besloot dat we maar met de mannenriemen moesten. Dat was even een tegenvaller. Maar het moest maar.Hoe het roeien, van beide teams, zelf ging is te zien op Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=7Rm6bIjt_-E

http://www.youtube.com/watch?v=eSf8IdSoI_Y

http://www.youtube.com/watch?v=QDLngSqx45s

http://www.youtube.com/watch?v=jLfIVr5Alow


Merk op dat de Olympiërs de wave staan te doen voor melting Ice...

En het ging pet met die ¤#"$£@riemen maar toch hadden we pret!
En toen bleek dat Melting Ice sneller was geweest (iets meer stoere mannen die geen moeite hadden met de riemen!) was het tijd om ze een overwinningsbiertje te geven in de studentenkroeg.

No comments: