03 June 2007

Quote van de week

Overigens, in het kader van de World Environmental Day is er zometeen een gala in Polaria, hiernaast. Met de kroonprins en zo. Ik zag toevallig net onze wetenschappelijke baas erheen lopen. In krijtstreep. Een onalledaags gezicht! En misschien kan ik dat illustreren door op te merken (even hopen dat de NP Nederlanders dit niet lezen en vervolgens aan hem doorbriefen) dat hij me initieel deed denken aan een van de vaak door de Pijp ronddwalende daklozen. De kerel deed van de week ook nog een mooie uitspreek. Het is IPY, er worden veel nieuwe mensen aangenomen, en de meesten niet Noors. Er zijn dus nu vrij veel mensen die de taal dan ook niet spreken. En hij (de baas, dus) zat een bijeenkomst voor van het wetenschappelijke deel van NP (wat wil zeggen dat de cartografen, IT-ers en managers er niet bij zijn, en misschien nog wel wat lui), en hij meldde dat er op hoog niveau gedebatteerd was over wat voor taalbeleid er eigenlijk gevoerd zou worden. Hij zei hierover het volgende: "We decided to act essentially pragmatic. At the start of meetings like this I will just ask who does not speak Norwegian, and if no hands are raised I'll continue in Swedish." Het is wel mooi. Nooit zo gerealiseerd dat die Scandinaviërs Zweeds, Deens en Noors nauwelijks als verschillende talen zien.

2 comments:

Anonymous said...

Ha!
Na tips van de beun googelenderwijs uw blog gelocaliseerd. Leuk om de Noorse avonturen te kunnen volgen. Beetje sneu dat de avonturen deels uit knieleed bestaan, dat dan weer wel. Met al die fraaie foto's besef je natuurlijk wel dat je ongetwijfeld heel veel bezoek uit het lage zuiden gaat krijgen daar...

Margot said...

Goed dat beun dit doorlult! Ik had de blog wat gehaast gemaakt en er nog gehaaster voor geadverteerd. Maar zo via via komt het dus toch goed. En, als het goed is gaat beun himself de aftrap doen, maar, meer zuidelijk bezoek is natuurlijk altijd mooi!