02 May 2009

Balkonscene

Knut en de rest van de familie waren de hort op. Ik had een lang weekend het hele huis. En dat huis doet me niet zoveel, maar het balkon wel! En zaterdagochtend was het stralend weer. Ontbijt buiten op het balkon dus! Ik was flink moe van de vermoeiende week, dus ik nam er de tijd. Krantje erbij. Nóg een kop koffie.

Uitzicht vanaf Rike's balkon

Op een gegeven moment moest ik er toch maar vandoor. Ik zou voor Rike naar het postkantoor. Pakje halen. En dat ding gaat een keer dicht. Dus in mijn korte broek stapte ik op de fiets. Rike had me nog koffie beloofd als ik langskwam, en zoiets sla ik niet vaak af, dus dat moest eerst. En ik heb best een lekker balkon als de bovenburen elders verpozen, maar haar balkon slaat alles. Een prachtig monumentaal pand, met van dat echte gedecoreerde houtwerk als balkonrailing, en alles erop en eraan. Prima uitzicht. Het postkantoor bleek pas om dire uur te sluiten dus we hadden de tijd. Het was warm! De T-shirts gingen uit, en grote stukken wit vel kwamen te voorschijn. Zomer in Tromsø!

1e zonne-invloed op mijn onwennige vel!

Meestal ben ik met dat weer iets heel woests aan het doen, maar deze keer was wat keuvelen en koffie hijsen ook prima. En met een luie bui en wintervel gaat het hard: tot zover was ik een beetje een lucifer (bruine kop op blank onderstuk). Maar de 1e kleur (buiten mijn gezicht) zit er nu op! En morgen regent het weer.

No comments: