12 May 2009

Zut en toei!

Alle instituten in het poolmilieucentrum (doe maar even een ad hoc vertaling) slaan de handen ineen ten behoeve van het tropisch regenwoud. En het middel naar keuze is: een rommelmarkt! Iedereen wordt van harte aangespoord zijn zolder en rommelhok en wat dies meer zij uit te mesten en alle overtollige meuk op het instituut te dumpen. Hoera!

Ik had wat kleren en boeken klaarliggen. En toen raakte ik carried away. Bedacht steeds meer wat ik eigenlijk niet nodig had, maar niet weg wilde gooien omdat het nog prima bruikbaar was. Dit was mijn kans! Binnen no time had ik zoveel dat het per fiets niet meer te transporteren was. En ik heb de rest van de week nog om de nog onontgonnen uithoeken van mijn huis ook door te lichten. I like! Opruimen, ik leer het wel!

Hele gang stond vol met plastic tassen vol reut! En die staan nu op NP. Dat ruimt op!

6 comments:

Henco said...

en gaan ze die meuk nu omzetten in bomen of wat is het doel?
Wat is trouwens zut en toei in het Noors?

Margot said...

Ja, bij één van de wat biochemischer ingestelde instituten hier hebben ze een willekeurige zut-in-bomen-omzet-bacterie ontwikkeld. Ze zitten alleen nog een beetje met de logistiek. Als die dingen hier groeien is het niet tropisch! En verslepen is ook weer zo'n gedoe...

En hmm, ik weet het niet precies, je zou het Noorse equivalent van Westfries en Delfts moeten traceren. Maar ik gebruik in die context altijd "greier" en dat gaat prima.

Anonymous said...

Krääsä!

Margot said...

Jaaaaa!

Henco said...

als je maar genoeg gas opstookt krijgt Tromso wel een tropisch klimaat. maar misschien kun je er beter plastic palmen van smelten.

en.... Kraasa?

Margot said...

Krääsä! "Zut" in het Fins! Hoewel ik zelf altijd vergeet of het nou kräässää is of krääsää of krääsä. Maar dat laatste, dus.

En het is maar de vraag of je "tropisch" ziet als iets klimatologisch of geografisch... op dat laatste heeft gas stoken niet zoveel effect.