14 May 2009

Een Zweed van 26

Weinigen zullen het vermoeden, maar die Zweed van 26 (of preciezer: 25.8), dat ben ik! Eén van onze Zweden (of import-zweden, dat kan ook) kwam ineens met het fenomeen "volwassen-punten". Ik ben dol op punten uitdelen; meestal mannen- of vrouwenpunten, maar net zo hard volwassenpunten en Noors-punten en watniet. Maar in Zweden doet werkelijk iedereen dat! Wat een land!
Ik heb meteen op internet opgezocht hoe oud ik ben in Zweedse ogen. En het antwoord is dus: 25.8. Jong en fris! Wie zich door Zweeds heen kan bluffen: www.vuxenpoang.com. Test uzelve!

En die Zweden, die praten een mooi taaltje, snappen meer van kaas dan Noren (al zegt dat beangstigend weinig), en ze categoriseren zich klem. Misschien moet ik daar ook nog een keer gaan wonen! Jammer alleen dat ze een wet hebben die achterop de fiets zitten bij iemand verbiedt... maar tien tegen één dat de Noren dat ook hebben. Maar ik daarvan blijmoedig onbewust ben!

1 comment:

Maaike said...

Een wet die het zitten achterop een fiets verbiedt?! *geluid van brekende (zweedse) klomp* Hoezo, waarom, waartoe! En dan wel het knäckebröd uitvinden, dus argumenten van veiligheid kunnen het ook niet zijn. Rare jongens die Zweden...