28 January 2009

Roze "papier"

Maandag kreeg ik de laatste rekeningen van de rijschool in de bus. 1400 NOK voor de huur van de lesauto voor het examen, tsk. Ik wist het, maar dure grap. Normaal is het voor dezelfde hoeveelheid tijd maar 540 NOK, en dan krijg ik Robert erbij! Maar goed, want wint ge met een handvol gelds, ik heb nou een rijbewijs!

En ik kreeg dinsdag de echte in de bus! Mooie roze creditcard. Ik zit nou gebeiteld tot 2075. En eindelijk een echte Noorse ID! Lekker om nou in de auto te kunnen stappen zonder me af te hoeven vragen of ik een extra spiegel heb, en een L, en mijn Nederlandse ID, en een bewijs van toestemming tot oefenrijden... of daarna: het tijdelijke rijbewijs én mijn Nederlandse ID én het papier van toewijzing van sofinummer... en ik kan ook zomaar post afhalen bij het postkantoor nou!
En ik had het rijbewijs ook meteen nodig; ik vond alweer een dreigbrief onder de ruitenwisser van mijn prachtige, en overigens geheel legaal geparkeerde auto. Met dat het kreng in de weg stond en op mijn kosten weggesleept zou worden als ik het kolereding niet als de sodemieter zou weghalen. Das weer de keerzijde...7 comments:

Anonymous said...

het is vast een test om te kijken of nieuwe chauffeuses wel stressbestendig zijn :) en... geldig tot 2075? dat is wel genereus zeg. moet die pasfoto dan nog zo nu en dan geupdate worden?

Henco

Margot said...

Vervelende plurken zijn het. En, nou ja, er staat echt geldig tot 2075... Arto toonde de zijne; die kerel is 40 en de foto op zijn rijbewijs is van toen hij 17 was. Lief!

Ik zou het es moeten vragen, misschien zijn in, zeg, 1960 uitgegeven rijbewijzen nog steeds geldig, ik ben er dan wel benieuwd naar of we hier tegen hun pensioen aan lopende medewerkers hebben met zo'n melkmuilenfoto op hun ouderwetse papieren rijbewijs...

En, ik zag nog steeds geen reacties op mijn filmrecensies, vuige naarling! Zo kan mijn cinematografische ontwikkeling nooit onder deskundige begeleiding tot bloei komen...

Anonymous said...

Nou, Jan Loos vond The Wrestler wel een goeie film.

Gevraagd waarom antwoordde hij mij: "Ja, het gaat over zo'n worstelaar weet je. Ja, het is wel show en zo, maar die mensen krijgen toch best wel klappen hoor. Dat doet toch iets met je."

Geweldige kerel. Wil je z'n mailadres? :]

Margot said...

}B/

Ik ben sprakeloos van zo'n recensie.

Het was vast toeval dat ik niet naar die film ben geweest!

Anonymous said...

Over mooie plaatjes gesproken...je kent vast Wouter Klootwijk wel hè.

http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/aflevering?aflID=2870318&md5=dde68f42d29668706a9585d73edd6822

Klootwijk does Scandinavia. En hij eet van alles, maar geen stokvis. :)

Marijn

Margot said...

Ik weet niet precies waar die veronderstelling vandaan komt. Nooit van die kerel gehoord! En dat verandert ook nauwelijks, want die link leidt naar iets heel anders. Eet die kerel wel lutefisk?

Anonymous said...

?

Hm...deze link dan: http://player.omroep.nl/?aflID=2870318.

Of anders
- www.uitzendinggemist.nl
- Klootwijk aan Zee
- aflevering dd 9-5-06.

Klootwijk is het brein achter Keuringdienst van Waarde.

Zoals je weet oefenen programma's over eten gekoppeld aan mooie plaatjes een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me uit... :)