14 January 2009

TIFF 2009

In Tromsø hebben ze goed door dat mørketid een goeie tijd is voor binnen zitten en cultuur snuiven. In januari is er dan ook elk jaar het Tromsø International Film Festival. Gaaf! Een week lang de ene arthouse movie na de andere. De hele stad is inde stemming, op het werk praten de meeste alleen nog maar over films.


Ik wist dat het eraan zat te komen dus ik kocht op zondag vast een festival-polsbandje en een catalogus. Ergens later in de week zou het beginnen. Dacht ik. Dus dinsdag verscheen ik, nog wat wazig in het hoofd, op mijn werk. Bleek het festival al begonnen! Ben maar als een idioot films gaan boeken. Ik heb de 1e erop zitten, vertoond in een geïmproviseerd zaaltje in een schimmig jongerencentrum, verstopt in een patserig kantoorpand. Met een in Bodø woonachtige Brit die ik daar toevallig tegen het lijf liep.

Ik gooi recensies wel in een apart postje. En waarschijnlijk hebben alle urbane types in het overbevolkte zuiden al deze films in gewone roulatie kunnen zien. Misschien komt er wel een culturele discussie van!

1 comment:

Anonymous said...

leuk hoor. ik ben benieuwd naar de verslagen.

Henco