19 January 2009

Vervelende Noren

Asgeir, Oddveig, Pål Yngve, Asbjørn, Øyvind, Siri Birgitte, Leif Helge, ze hebben hier van die mooie namen. En dat zijn alleen nog de voornamen. Zou goed te onthouden moeten zijn. Toen ik de naam van de nieuwe grafische ontwerper niet kon onthouden bleek al snel waarom: in de computerhoek hadden ze de bovengenoemde Pål Yngve al, en deze kerel heette Paul Inge. Verschil in uitspraak: miniem. Lastig! Maar het zou nog een stuk erger worden.

Terug van weggeweest keek ik even rap onze intranet nieuwspagina door om te zien wat er gebeurd was. En zag dat ze een nieuwe kerel hadden aangenomen: Frode Johnsen. Met fotootje. Twee weken later had hij ineens een snor! En haar. Ik begreep er al niets van. Toen het stof van de drie weken mail was opgetrokken en ik het geheel met wat meer rust kon bekijken zag ik dat het er twee waren. Ze hebben in die korte tijd gewoon een Frode Johnsen en een Frode Jensen aan weten te nemen. Verwarrend. Hadden ze niet een Roar Torbjørn of zo kunnen kiezen?

8 comments:

Anonymous said...

Wat een irritante plurken. Zoveel Noren zijn er ook weer niet dat het niet zonder (bijna) dubbelingen kunnen doen, zou je zeggen.
Doen ze aan bijnamen (Frode de Woest Besnorde ofzo)?

Henco

Anonymous said...

Jaa, een simpel databaseje is genoeg. Dat je bij het aangeven van je pasgeboren koter meteen te horen krijgt: sorry, er is al een Ase Flup, heeft u niet veel liever een Thor Knurft?
Niet vergeten te koppelen aan het overlijdens-databaseje, anders moet je na verloop van tijd wel heel creatief worden (hoi, ik ben Zut Toewi).

Margot said...

Voorlopig heten ze allebei "die nieuwe"! We wachten het maar af.

En, die database is er al: het NP personeelsbestand! Van mij mogen er best meer van die Frode pipo's rondhotsen maar dan niet allebei tegelijk aan hetzelfde instituut in dezelfde gang. Men moet soms grenzen stellen.

Misschien deden ze het trouwens met Pål Yngve en Paul Inge expres: leren die vervelende buitenlanders misschien es hun uitspraak onberispelijk te houden...

Margot said...

En rare Henco, ik hoopte op vernietigende kritieken op mijn filmrecensies! Maar niets!

Anonymous said...

Eh, daar heeft u een punt. Zal ik de recensies eerst nog eens lezen, of zal ik maar beginnen (Dat lettertype kan echt hoor...) :)

Je kun er vast wel voor zorgen dat beide Frodes samen maar 1 toegangspasje voor het instituut krijgen. of zit daar een foto op?

Henco

Anonymous said...

Jaaaa, bijnamen werkt goed, zo doen ze dat in het dorp waar ik vandaan kom ook (daar doen mensen nog aan vernoemen en zijn er grote families, dus zijn er zo 4 Henken Admiraal). Of de naam van pa en opa erbij, dus Paul van Ase van Thor en Pal van Frode van Zut Toewi. Die werkt ook. Al wordt dat heel lastig te onthouden als die opa's en papa's ook allemaal namen hebben die op elkaar lijken. En het werkt niet als je twee broers hebt die hetzelfde heten - ik ken twee Henken Admiraal die ook nog eens elkaars broer zijn (nummer 1 en 12 in een groot gezin), die heten dan dus kleine Henk en grote Henk, met dan weer als verwarrend extra dat grote Henk de oudste is, maar kleine Henk inmiddels al sinds jaar en dag fysiek de grootste...

groet,

Jitske

Margot said...

Ja, bijnamen Jitske style, dan noemen we die ene zonder snor Frode de woest besnorde! Net zo handig als grote Henk. Of we doen het Ingrid style en zoeken uit waar ze vandaan komen. Als dat nou bijvoorbeeld Stavanger en Drammen is noemen we ze Stfrode en Drfrode! En, ja die pasjes hebben een foto, maar misschien kunnen onze grafici hun beider pasfoto's door elkaar hutsen en een soort van generieke Frode maken.

Enen Henco, kritiek leveren is leuker als het gebeurt zonder enige basis, maar ik laat het toch aan jou over of je mijn gezwatel eerst leest...

Anonymous said...

Om jou te citeren: wat een goed idee!
ik ben voor de plaatsnamenoptie, maar dan met wat meer detail:
Frode-uit-de-boerenkool-gekropene en Frode-de-onder-een-steen-vandaan-gerolde. Hebben de grafici meteen input om de foto's wat op te leuken.

Ik zal wat algemene recensieteksten schrijven waarbij je alleen nog maar de titel hoeft in te vullen (zo ging dat bij de Griffioen ook wel eens)

Henco