16 July 2009

Leven in een hoge versnelling

Werklozen! Langharig, links, lui tuig! Liggen de hele dag stoned in de zon. Ik ben er één!

Maar misschien lig ik niet de hele dag stoned in de zon. Ik heb zonet een manuscript naar mijn co-auteurs gestuurd. Dat had ik al tijden terug verwacht te doen, maar velen zullen het kennen; dat je de hele tijd toch nieuwe dingen in je data blijft zien. En dan maar blijven prieken en plotten en uitrekenen en natrekken en watniet. En dan ben je zo weer weken verder. En ik heb er nog een waar ik mee verder kan! En voor mijn proefschrift moet er ook nog een.

En dan is er ook nog mijn nieuwe baan. Ik heb al allerlei formulieren opgestuurd, ik ben het onderzoeksvoorstel aan het lezen opdat ik weet waar ik aan toe ben, en daar gaan ook nog wel wat artikelen achteraan.

En dan nog de algemene organisatorische dingen. Mijn vliegtickets zijn besteld. En ik heb de verhuizer gecontracteerd, ik ben op zoek naar een huis, ik ben bezig een National Insurance Number aan te vragen (een NIN! Wat een mooie afkorting). Ik ga straks een sofi-, fødsel-, en NI-nummer hebben. Kom maar op.

En dan nog leuke dingen voorbereiden. Ik smeer hem morgen naar Svalbard! Eerst Johanna opzoeken, al wordt dat niks want die lijkt 24 uur per dag vogels aan het proberen te vangen te zijn, en wat excursies doen, en hopelijk bier met Rafael en Rike. En dan naar Ny-Ålesund voor een bezoek aan Sanja! dat wordt geweldig. Maar ik zou een agenda, een zak koffiebonen en een dry suit voor Sanja regelen. En hikevoer. De agenda is inmiddels gearriveerd: die heb ik met Max meegestuurd. En het pak is gekocht en ingepakt. En ik heb een reisverzekering. En ik heb me scheel gemaild met Kings Bay, die de vluchten van en naar Ny-Ålesund regelen, want ze bleven me maar verwarrende mailtjes sturen met veranderende data en tijden.

En in augustus ga ik nog een gletschercursus doen. Dat wordt ook inlezen en voorbereiden... en het uitnodigingsmailtje voor het afscheidsfeest is de deur uit. velen zijn er niet dan, maar ja, wat wil je, 15 augustus.

No rest for the wicked dus! Maar dat geeft niet. Toen mijn manuscript maar niet opschoot en ik me er niet toe kon zetten vluchten te boeken leek alles een beetje onwerkelijk stil te staan, terwijl toch de tijd wegtikte. Deze racevaart is beter...

3 comments:

Unknown said...

Links langharig werkschuw tuig van de richel! Dat was de volledige uitdrukking, toch?

Groeten, Lourens

Anonymous said...

Mocht je op Svalbard je mail/blog nog lezen: Neem schelpen mee! Van die gewone blauwe wederom. Nieuwe van langs t strand, of oude van meer landinwaarts, ik ben er blij mee!

Anonymous said...

Helaas, de term sofinummer is al een tijdje wijlen. Het heet nu 'burgerservicenummer'. (je ziet, we dragen nu al zorg voor je reintegratie tzt, moet er toch niet aan denken dat je niet meer terugmag omdat je zakt voor je inburgeringsexamen...)