03 February 2009

Verse sneeuw, nieuwe kansen

Het had al een hele tijd niet gesneeuwd! Sneeuw was overal ijs geworden. Maar dat is nu voorbij. Er ligt weer zat nieuwe. Meer dan zat. De sneeuwschuiver was niet gekomen, ik moest mijn fiets dragen tussen openbare weg en huis... zowel heen als terug. (Heimveien is een privéweg, die privé geschoven wordt.) Maar das een klein offer. Nu proberen ergens een ochtendje vrij te nemen en met een stuje skiën ervan te genieten!

Let ook op het informatieve verkeersbord. Zo zien ze er op zo'n dag allemaal uit...

En het begon met een avondje skiën. Op de lysløype van Kvaloya. En men voorspelde mij dat ik dik en lui zou worden, zo met auto & rijbewijs, maar met dagen als deze valt het erg mee... na een half uur had ik de auto uitgegraven en schoongeveegd. En toen moest het skiën nog beginnen!

Ik heb mijn zelfgegraven parkeerplaats, en met iedere sneeuwbui komt die relatief dieper te liggen. Nu komt de sneeuw nog maar tot de motorkap. Het zou wel stijl hebben als dat later tot het dak komt. Maar als dan iemand anders op die plek gaat staan als ik even ben skiën, wat natuurlijk geheel legaal is, baal ik wel...

4 comments:

Jeroen said...

Jaloers!

Jud said...

"Let ook op het informatieve verkeersbord. Zo zien ze er op zo'n dag allemaal uit..."

Dag? Rare Tromsøer! Is het nog steeds zo lang donker bij jullie?

Leuk om je blog te lezen, je post een stukje vaker dan wij (www.maartenandjudith.com). Geinig dat dat dat soort dingen nu heel logisch zijn terwijl ik je blog zoo raar vond 3 maanden terug: ik zal ook weer moeten graven morgen! Is hier weer 20cm gevallen dit weekend.
Lijkt me leuk om eens een øl te doen samen als 1 van ons in de buurt is. Nu is het toch nog wel een beetje ver! ;D
Groetjes,
Judith

Margot said...

Hee Judith! Gezellig dat jij hier opduikt. En dat blog van jullie, dat ziet er mooi uit! En iets beter bij te houden... ;)
En wie weet heb ik nog es wat te doen in Trondheim. Dan geef ik een gil en dan kunnen we op jacht naar øl!

Jud said...

Suup, houd ik je aan!
Ja die blog dat is mn vent hoor, maakt mooie dingen als t maar digitaal is. Kijk es op www.seismicimages.com als je zin hebt.
Hou je taai!
groetjes, Judith