08 February 2009

Prachtweekend vervolgd!

De voorspelling voor zondag was veel minder mooi geweest. Dus ik was van plan dan te werken. Maar ik werd wakker in een prachtdag. Zo veel hebben we er niet! Dit werd er een voor de ultieme autobelevenis: spontaan besluiten ergens te gaan skiën! Ik besloot naar ergens in de buurt van Finvik te gaan. Niet te ver weg, niet te hoge en steile bergen. Daar aangekomen bleek er iets gaande; een "er op uit dag" of zo, van de Norske Turistforening. Veel mensen in de sneeuw, dus!

Maar ik wilde mijn alpiene talenten, uitgevoerd op fjellski, oefenen, dus ik week al snel van het spoor af. Ik ging die bult op die het linkerdeel van de foto hierboven beheerst. Lief bergje van 327 meter. Prima doel voor zo'n dag waarop je laat je nest uit komt!

Het was even zweten om omhoog te lopen door de dikke sneeuw, maar dan heb je ook wat. Best lekker, zo'n hele berg voor jezelf!

Boven dronk ik wat koffie, en ondanks dat op de top de sneeuw wél hard was, deed ik mijn vellen af. Geen geschijtlaars vandaag! En op de harde sneeuw doe ik niks alpiens, dan red ik mij het vege lijf, maar al snel was de sneuw heus poeder. Lekker! Slalommend alsof het niets is kwam ik de berg af. Is ook goed voor mijn beenspieren: wie alleen weet hoe slalommen is op alpiene ski's heeft geen idee hoeveel kracht het kost op fjellski met leren schoenen...

Op de top. De pijl geeft aan waar de auto staat.

Het was heerlijk zomaar op de bonnefooi de mooie omgeving in te hupsen! Dit zijn precies die dingen waar ik dat rijbewijs voor gehaald heb. Het was een lekker stukje skiën! En dan gauw toch terug naar NP. Blog bijwerken...

No comments: