28 March 2008

Wilders in het hoge noorden

Na een paar weken in Denemarken geweest te zijn was Steffen vandaag weer op zijn plek op de universiteit. En dus skypebaar. Die gelegenheid greep ik aan om hem welkom terug te heten. En meteen na de standaard beleefdheden meldde hij dat hij had gehoord dat Wilders' film uit was. Laat het aan een Deen over om dat te weten. Dus ik zocht hem op on het net. Terwijl ik aan het kijken was hoorde ik het geluid in een raar soort stereo... dat bleek Jesper te zijn, de Arctic Council Deen, in het kantoor naast me. Die was ook meteen gaan kijken.

Tegen het eind van het filmpje begon hij zich hardop af te vragen waar hij het muziekje toch van kende. De aftiteling bracht uitkomst: Peer Gynt! En toevallig heeft de Arctische raad vandaag om tien uur een videoconferentie met het Noorse ministerie van buitenlandse zaken. Hij schertste al dat hij ze maar ging vragen wat ze vonden van Noorse muziek in Fitna...

Verder schijnt Wilders geen toestemming te hebben voor het gebruik van de cartoonrellen-cartoon. Wel grappig. Voor je het weet heeft onze Geert de moslims, de Denen en de Noren tegen zich... maar daar vraagt hij om.

Wel knap gedaan. Hij heeft de aandacht! Ook van mij, dus, en onze omringende Denen.


De laatste keer dat ik bij Steffen thuis was hief hij zijn glas op "de twee in de moslimwereld meest gehate landen". En in een latere koffiepauze gaf Bas, onze Nederlandse student, blijk van zijn echte Nederlandse instelling: het leek hem wel wat om Nederlandse en Deense vlaggen te gaan verkopen en rijk te worden. Pretpakket met twee vlaggen en een aansteker!ps Jesper kon het niet laten zijn grote mond open te trekken... reactie van BuZa: "welke film? Nooit van gehoord..."

1 comment:

Anonymous said...

Margot!

Weer even bijgelezen. Je doet stoere dingen hoor. En de foto's van Lyngen logen er niet om. Volgende winter...

Jura en Paashobbel trouwens ook met mooie sneeuw. Maar nu gaat de lente hier echt beginnen...regen, dus. :)

Werxe M!