19 August 2007

Tromsdalstinden

Acht uur nadat ik na de Meriancruise weer op de luchthaven van Tromsø landde deed Marijn dat ook. Het was een goed weerzien. Na deze met een biertje en een avondwandelingetje gevierd te hebben was het toch wel bedtijd. En dat bleef het best lang. Zaterdag was een dag voor flink uitslapen, plannen maken, NP laten zien, en een biertje doen op het terras van Driv, de studentenkroeg in de haven, met wat bevriende Duitsers (die zijn altijd in voor een biertje). Omdat je op zondag met OV het eiland nauwelijks af kan hadden we besloten op zondag Tromsdalstinden op te gaan, en dan maandagochtend vroeg naar Senja te gaan. We hadden een mooie extra lange U-vormige route bedacht. We kwamen niemand tegen tot we op de officiele route terechtkwamen. De route zelf was vrij druk, maar wat wil je op een mooie zondag. En het is de moeite waard! Wat een uitzicht. Je kijkt westwaarts zo over de zee uit, en noordwaarts over het volkomen maanlandschap van Tomasjordfjellet, en oostwaarts tegen de imposante bergen van Lyngen aan. Prachtig. Ik ga zeker nog es over Tomasjordfjellet heen struikelen.
Op weg naar beneden weken we weer van het pad af. Mooi maar niet altijd handig. Je eindigt dan op zijn best op rare onvoorspelbare rendierenpaadjes.

En het werd al laat. We hebben dus een deel van de route maar laten zitten en zijn terug gegaagn naar de fietsen. Die we half tien ’s avonds weer onder onze konten hadden. Dus dat was als een speer eten en inpakken, en dan naar bed, want de boot zou al zeven uur ’s ochtends gaan.

Analoge foto's:
No comments: