16 May 2007

Legaal!

Zo, ik heb een verblijfsvergunning! Voor 5 jaar zelfs. Gek dat ze dat geven aan iemand met een contract van maar 2 jaar. Ik heb meteen een sofinummer aangevraagd. Dat duurt ongeveer drie weken. En dan kan ik zowaar een bankrekening openen! En een telefoon met abonnement nemen. En dat soort dingen. Zou makkelijk zijn.

Ik heb me meteen maar laten registreren op wat mijn nieuwe adres wordt. Voor wie nieuwsgierig is: Heimvegen 3, 9007 Tromsø. Er staat geen straatnaambord; integendeel, er staat "eigen weg, pleurt op", of ziets, in Noors. Maar het schijnt dat lokale postbodes zich niet laten weerhouden.

En men raadt het dus al: ik heb gisteren het huis gezien dat ik zou mogen huren. en ik heb ja gezegd. Nu nog even de huisbaas van mijn huidige adres te pakken krijgen. Dan ga ik hem al vertellen dat ik weg ga voordat ik überhaupt het contract heb getekend. Es zien hoe dat gaat gaan. Ik ben al naar verhuizers aan het kijken. Ik zal binnenkort foto's maken van het nieuwe huis. Het is bovenop de heuvel, wat nog leuk wordt in de winter. Wel dicht bij het instituut nog, maar wel uit het centrum. Veel meer het echie! En nu is het nog heel lelijk; de vorige bewoner had een passie voor schrootjes, in dubieuze kleuren geschilderd nephout, afschuwelijke jaren '70 lampen, en nep-vakwerk op een binnenmuur. Wie verzint het? En ik hoef nog even niet volwassen te worden: het heeft maar ramen aan 1 kant! En het heeft een open haard! Zelfs in de winter wordt dat dus knus. Durf ik ook in de winter Floor uit te nodigen.

No comments: