30 May 2007

Dingen worden duidelijker

Vandaag is de officiële opdracht naar de verhuizer eruit gegaan! 6 juni vertrekken mijn spullen. En dan maar zien wanneer ze aankomen. Misschien al een week erna, maar het kan ook zijn dat die nog ergens door Zweden schuiven als ik het vliegtuig terug pak. Ik hoop het niet! Dat zou alleen maar onhandig zijn (niks om aan te trekken!) en ook extra kosten opleveren. Ik ga het zien!

Verder, ik had zowaar een werkoverleg dat verder ging dan taxonomie. Iets met wie wanneer waar wat doet, en waarom! Kijk. Dat verheldert de zaak. Gelukkig wordt een deel van wat ik dacht te moeten doen door anderen gedaan. Gelukkig! Het zag er al uit als een onafzienbare klont werk. En ik ben nu mijn 1e monster aan het proef-tellen: als deze goed gaat kan ik met het echte werk beginnen. Het idee is dat ik nu alle belangrijke soorten wel weet. Al zijn er nog wel een paar die ik verdacht veel op elkaar vind lijken. Maar goed. Die kan ik altijd nog apart houden en vragen, terwijl de bulk goed gaat. Is het idee!

En daarbij, ik loop weer! Binnenpands gebruik ik die krukken niet meer. En dat zegt best wat want dat Polarmiljøsenteret is flink groot. Buiten gebruik ik ze nog wel, om de boel niet te forceren. En ik hoop heel erg dat ik vanavond weer blijk te kunnen fietsen... gisteren was de buigzaamheid van mijn knie nog niet voldoende. En kon ik er alleen aan de rechterkant af. En das nogal tegenintuïtief. Maar vandaag was mijn knie alweer soepeler dus ik ga het gewoon weer proberen. En dan zien of ik ook omhoog kan... zo ja komt er morgen een juichpostje op de blog!

En even een metaforisch en ietwat misleidend plaatje erbij: achter de regen gloren de bergen, of zoiets. Zo ziet het er vandaag niet uit; de hemel is bijkans wolkeloos. Stralende dag! Maar hij heeft wel symboolwaarde.

No comments: