11 May 2007

Fiets, forams, en meer van zulks

Ik heb een fiets ik heb een fiets! Dat miste ik. Nou kan ik de omgeving gaan verkennen. Nog een beetje provisorisch, want voor het echte genieten van een fiets en een mooie omgeving heb je bagagedragers, tassen en buitensportzut nodig, en dat heb ik natuurlijk allemaal in Amsterdam, maar een begin is er. En voor gewone dingen als naar de universiteit of de tweedehandswinkel is het ook ideaal.

Verder had ik contact met de huisbaas: ik heb een opzegtermijn van 3 maanden. Drie maanden in dat lelijke huis! Het moet maar. Hopen dat ik iets anders vind. Als het goed ik krijg ik vandaag een heer te spreken die misschien iets anders heeft. Nou maar hopen dat hij drie maanden kan wachten. Drie maanden dubbele Noorse huur is ook niet gering.

Verder was ik vanochtend bij de vreemdelingenpolitie. Viel erg mee! De dame die ik trof was vriedelijk, snel en behulpzaam. Als het goed ik heb ik mijn verblijfsvergunning volgende week in de bus. En dan nog iets met belasting en een sofinummer. En dan kan ik daarna een bankrekening openen.

Gisteren was ik voor het eerst in het lab... dan merk je dat je aan een instituutje zit met weinig foram mensen. Geen wet splitter, geen centrale goederenvoorziening waar je monsterpotjes kan halen, niemand die weet waar gedestilleerd water vandaan komt... dat soort dingen. maar ik improviseer er wel op los. Beetje jammer in mijn monster dat alle forams al dood waren toen ze het monster namen. Alleen de dan levenden tellen... en je hebt er 300 nodig. lekker is dat!

Maar goed. Werk aan de winkel. Nog een paar plaatjes en dan ga ik weer achter de microscoop.Het is echt! Kijk maar!Typisch uitzicht vanaf het platje bij mijn huisHet instituut, of beter, het gebouw waar het, met vele andere poolgerelateerde zut in zit. Links Polaria. Iets museummigs.

En het uitzicht rechtdoor vanuit mijn kantoorraam.

5 comments:

Glacialement Votre said...

Hooi Margot !
Het ziet een mooi plaats te zijn ! Lekker bergen en sneeuw ... Maar heeft je ook een beetje licht ?
Ik hen geen idee wat "zulks" is en heeft niet mijn wordboek hiermee. Jammer.
Zo is het.

Groetjes uit zonnige Frankrijk !

Unknown said...

Hey Margot!

Ziet er goed uit allemaal daar! Zie ik daar trouwens skipistes op de hellingen?

Hier op de VU is sinds jouw vertrek een doodse stemming ontstaan, er is eigenlijk bijna niemand meer, en normaal gesproken was jij er dan nog wel... Ga zo maar 's met de paar collega's die hier nog wel zijn koffie drinken...

Ciao, G-J

Margot said...

Zulks, dat komt neer op "the likes" denk ik. Of "such". Maar, zeker, men skiet zich hier klem. Ik deed dat nooit. Hier zal ik het misschien moeten leren...

Verder, ik ben hier al aan het werk gezet: om tien voor tien stond ik koffie te zetten. Ze appreciëren mijn talenten hier. jammer dat het daar zo leeg is nou!

En verder, licht, volgende week is er middernachtzon... ik gok dat de zon geen twee uur onder is vannacht. Veel licht dus! En vandaag ook prima weer. Van het weekend mijn fiets uittesten!

Roelof said...

Heej Margot! Alles ziet er echt precies zo uit als ik me had voorgesteld, bij een scandinavische stad boven de poolcirkel. Gaaf hoor. Je bent nu vast de omgeving lekker aan het verkennen (of uitslapen natuurlijk).
...Ben stiekum wel een beetje jaloers op dit hele avontuur... echt gaaf...

Groet!

Roelof

Margot said...

Avontuur is het zeker! En dit is nog maar het begin. En als je TE jaloers wordt moet je maar bedenken hoeveel dichter bij Micha je woont dan ik bij Floor...