14 July 2008

Vrouwen en impulsaankopen

Tana had wel een groot terras, maar geen buitentafel. Dat vond ze maar matig praktisch, dus vroeg ze me mee naar Fretex, de tweedehandszaak van het Leger des Heils. Altijd leuk! Ik greep meteen de kans om wat zut te dumpen waar ik vanaf wilde. Ik moet ook maar een keer wat kleren uitzoeken en die kant op transporteren.

Maar terug naar zaterdag. Tana vond een tafel die niet per se bedoeld was voor buiten, maar het wel uit zou houden. En twee stoelen die wel voor buiten bedoeld waren, maar zowel qua formaat als uiterlijk niet bij de tafel pasten. Maar voor 10 kroner (€1,25) het stuk ga je nie te kritisch doen.

Ik was zelf eigenlijk alleen op zoek naar een paar kleerhangers, want ik zou mijn dry suit willen kunnen ophangen. Maar die hebben ze natuurlijk zelf allemaal in gebruik.

Maar ik een tweedehandszaak ga je een beetje grasduinen. En ik kwam uit in de sporthoek. Waar ze waanzinnige telemarkski’s hadden! Mooie klassieke houten! Ik was meteen verliefd. Verreweg het mooiste paar was een set in maatje Audun. Wat was ik in de verleiding! Die dingen zijn niet te tillen, maar, op die manier rag en ros je dwars door alle oneffenheden in de sneeuw heen. En ga je er niet kledderdeblabber óverheen, zoals met mijn lieve lichte fjellski. Maar toch, zulke grote zware ski’s aan je voeten, het leek me dat daar toch ook wel nadelen aan verbonden zouden zijn.

En ze hadden ook nog een paar in precies mijn maat... minder mooi, minder groot, minder zwaar, maar wel hout. Ik heb ze gekocht! Inclusief bamboe skistokken waren ze 50 kronen. En in de kroeg betaal je meer voor een biertje.

Ik heb zin om ze uit te proberen in de winter! Ben benieuwd... ze hebben geen stalen rand, dus ze zullen het van hun lompheid moeten hebben. Ik breng verslag uit!


No comments: