08 July 2008

Van Tromsø naar de Pyreneeën en terug - afschuwelijk!

Meestal is dit blog informatief bedoeld maar nu gebruik ik het even om stoom af te blazen. WAT DOE IK MEZELF AAN! WAT EEN ELLENDE!

Waar ik het over heb, is het proberen mijn reizen naar het beginpunt van de Beunhaas-Pyreneeën-trip te boeken, en weer terug vanaf het eindpunt. Wat pak ik dat slecht aan. Don't try this at home! Wees verstandig! Neem een reisbureau in de arm en ga niet zelf boeken.

Om van hier naar daar te komen moet je zowel vliegen als treinen, en het past niet in één etmaal. Je blijft dus heen en weer kachelen van vliegticket websites naar treinticket websites. En het wil allemaal maar niet soepel lopen.

En als je dan iets hebt gevonden dat loopt wil je het boeken ook. Het is me al gebeurd dat ik een vlucht opzocht, en even keek of daar ook treinen op aansluiten. Als dat dan zo blijkt te zijn wil je hem boeken, maar is de verbinding alweer verbroken wegens te lang inactief zijn. Als je het dan opnieuw probeert is die vlucht, nog geen half uurtje later, alweer €40 duurder. Op die manier ga je haasten.

En van haasten ga je domme dingen doen. Die ook weer geld kosten.

Ik moet nog bevestiging krijgen van een boeking van een treintraject, maar verder zou het allemaal nou geboekt moeten zijn. Maar qua treinen onnodig duur, en met linke overstaps. En het vliegen ook onnodig duur.

Ik heb nou de pest in. Ik hoop maar dat die laatste boeking ook goed gaat; ik ben via een Nederlandse en een Duitse site Franse treinen aan het boeken vanuit Noorwegen. Vragen om moeilijkheden. Maar als het gelukt is is het in ieder geval geregeld.

En als ik geen zorgen meer heb over of het allemaal geregeld is kan ik met beginnen te proberen te vergeten wat dit me bij elkaar gekost heeft. Meestal ga ik niet zo duur op vakantie! Nu ben ik blij dat ik geen overzicht heb. Gelukkig verdien ik goed. Anders had het simpelweg niet gekund. Das dan wel een duidelijk nadeel van in Tromsø wonen. Wil je mee met Beunhaas? Wees rijk en geduldig, of vergeet het.

En als ik dit nog een keer doe ga ik het NIET zelf uitzoeken. Tromsø heeft ook reisbureaus! En als die het wél financieel efficiënt weten te boeken mogen ze van mij met alle liefde het verschil in hun zak steken (wat ze natuurlijk ook doen). Dat scheelt een hoop frustratie.

Het is dat die Beunhazers zulke leuke mensen zijn, anders had ik me allang teruggetrokken uit deze onzalige onderneming. Alsof Spanje en Frankrijk ook maar káns maken op net zo mooi zijn als het land waar ik elke dag al in wakker word!

Margot heeft een baaldag. %#*^@£!! ¤{§#@€+!!!...en ø#@|¤^§!!!

2 comments:

Roelof said...

Arme Margot... ik hoop dat de reis al het gedoe (en de poet) waard zal blijken...

Margot said...

Vastwel!