01 October 2007

Party, afterparty, noorderlicht!

Vrijdag was er een feest, van een van onze Duitse glaciologen (Helgard) en haar vent (Carsten), dat een dubbelrol had als housewarming en afscheidsfeest. Over een week of twee vertrekt ze naar Antarctica om daar de (boreale) winter door te brengen. Gaaf! Helaas gaat deze keer Carsten niet mee. Antarctica is de plaats waar ze elkaar hebben leren kennen... das een verhaal waar je mee aan kan komen.

In het uitnodigingsmailtje hadden ze gezegd dat er "some snacks" zouden zijn. Ik vroeg me al af wat dat zou betekenen. Carsten is kok, en die had zich niet kunnen beheersen, dus er was een heel bacchanaal.

Het was een goed feest, met nerdpunten. Nog nooit op een feest geweest waar zoveel gezwateld werd over bijwoorden. Verder bleek het ook leuk de Nederlandse student aan te praten dat hij taart moest bakken voor het instituut. Daar was hij zo heftig tegen dat het een leuke discussie werd over de sociologie van het taart bakken, de positie van vrouwen, de hiërarchie in het instituut, en wat dies meer zij. Ik hoop wel dat hij nog koffie met ons durft te drinken.


De niet al te energieke dag na het feest werd ik gebeld. Helgard weer! Het eten was niet op, en of ik zin had om langs te komen om het karwei af te maken. Tuurlijk! Dus 's avonds die kant weer op, en de garnalen hun lotsbestemming bezorgd (als ze eenmaal gevangen zijn, en dood in iemands koelkast liggen, is hun bestaan optimaal voor nog maar één ding). Na het eten riep Helgard ineens, bij naar buiten kijken, "hee, is dat noorderlicht?". En dat was het! We zijn buiten es goed gaan kijken. Mooi zeg, mijn debuut. En van foto's en dergelijke weet je natuurlijk wel ongeveer hoe het eruit ziet, maar toch is het bijzonder om het in het echt te zien. Ik wist bijvoorbeeld niet dat het over kon trekken, maar dat deed het. En dat het op sommige plekken heel snel beweegt en op andere weer zo langzaam dat je het niet ziet. Gaaf! Meer daarvan.

Wel hopen dat er niet te vaak voetbal is. Die stadionlampen maken het je wel moeilijk dergelijks te zien...

No comments: