27 August 2008

Wim, kijk je wel uit?

Er waart een spook door Tromsø, het spook van de paternale sterfelijkheid. Ik werkte hier pas net of Steffen, de universiteits-foram-AIO, moest als de donder terug naar Denemarken omdat zijn vader op sterven lag. Daar waren we nog niet van bekomen of hetzelfde gebeurde Dorthe. Twee NP-vaders kunnen, in verband met kanker, ieder moment ook omvallen, en een derde deed dat van het jaar al. Ik ben met een manuscript bezig, waarin ik veel met statistiek doe. De NP-statisticus zou me helpen. Maar net voor hij daaraan toe kwam vertrok hij stel op sprong naar de US: zijn vader lag op zijn sterfbed. Nu zit ik ongeduldig te wachten op commentaar van mijn co-auteurs, waaronder Morten, de universiteitsprof. Hij had me vandaag zijn inbreng beloofd. Maar net hoor ik dat hij halsoverkop naar Oslo is vertrokken. Vader overleden. Het is een slecht jaar voor vaders! Dit is veel meer dan je zou verwachten. Ik ga me zorgen maken. Wim, eet je wel goed? Kijk je uit met oversteken? Doe je wel een das om als het koud is?

3 comments:

Anonymous said...

Margot,

Ik denk altijd maar zo, hoe meer vaders van anderen om vallen, hoe groter de kans dat die van jou nog lang mee gaat. Anders halen we de gemiddelde leeftijd niet, toch?

groetjes,

Sander

PS: mijn vader is al ruim voor je naar Noorwegen vertrok overleden, dus die telt niet he.

Anonymous said...

Heb vandaag nog voor je gechekt en hij is kerngezond. Kan nog heel wat jaartjes mee! De malheur is bij zijn buurman beland.... ook overleden (maar in dit geval was dat genadig).

Margot said...

Mooi! (over kerngezond, dan. Dat van de buurman is sipper...)