09 July 2007

Krokdalen (met foto's, en zelfs een filmpje)

Zaterdag was het nog steeds mooi weer. 's Ochtend had ik wat huisdingen te doen, en de wekelijkse boodschappen, maar daarna vond ik het zonde niet nog even een berg op te stekkeren. Het werd iets meer dan even! Ik ben ongeveer van half twee tot acht bezig geweest. Ik had besloten het 1e dal ten noorden van Tromsdalen (zie Mei) es te bekijken. De helling van de berg tussen Krokdalen en Tromsdalen, Tomasjordfjellet, heeft aan de NW-kant wat skihellingen. Ik hield de mogelijkheid open dat dat de boel wat verpest maar ik wou het gewoon es zien. En Tomasjordfjellet al helemaal! Die ziet er vanaf de overkant geweldig uit.


Krokdalen: afgezien van een lysloype is er eigenljk niets...

Ik liep eerst over de lysloype, met het idee om over de berg terug te gaan, maar daar kwam ik op terug. ben op de bonnefooi de berg op gestruikeld. Paden zijn er eigenlijk niet; zo te zien komen er eigenlijk alleen mensen in de winter. En het skigebeuren had wel het een en ander aan sporen achtergelaten.
Op een gegeven moment werd het erg blokkig. Wat vanaf de berg aan de andere kant eruit ziet als kale bedrock zijn eigenlijk blokkenvelden. Een beetje subhandig, maar wel ERG mooi.


De top was wel weer schitterend. Ik heb er een filmpje van gemaakt. Mijn computer struikelt er om de haverklap over. Ik moet es zien of ik dat op de een of andere manier op deze blog krijg.

Indirect is dat gelukt:
http://www.youtube.com/watch?v=pnXDtoAAYlc
Zoek voor de grap es op Tromsø... kom je nog veel meer tegen! Niet zelden gemaakt door mensen met betere camera's...

En na de top moeilijk naar beneden geklauterd, de kop van Krokdalen in. Wel mooi, waar het dal eindigt.En het dal was weer sprookjesachtig als je van een dal in Troms kan verwachten. Met een in Noorwegen niet verwachte improvisatie erin!


En een moeraslandschap dat wat misplaatst leek.


Met nog even een mediterraan aandoend vergezicht als bonus.


En dan 's avonds weer aan het huis pulken. Zondag was ik daardoor zo moe dat ik de kavel niet af ben geweest. Maar nou schiet mijn slaapkamer verftechnisch tenminste op...

Ik moet de verhuizer nog even bellen om te vragen hoe laat ze morgen ongeveer komen. Als dat vrij vroeg is kom ik misschien niet hierheen. Dan moeten de foto's van Krokdalen nog maar even wachten! Ik heb er een hard hoofd in qua zut: dit huis is volgens mij wel groter dan dat in Amsterdam, maar de opslagruimte niet. Dus zal het meeste echt het huis zelf in moeten. Ik moet maar veel truken verzinnen om dat voor elkaar te krijgen. Maar goed. Indien niet dinsdag dan zullen er woensdag foto's zijn! Die zouden overigens alleen naijver opwekken want het was, en is, _nog steeds_ prachtig weer hier...

2 comments:

Anonymous said...

Izze mooi!

Hm...had iemand mij laatst niet verteld dat het zo warm is de laatste tijd? :)

Mooi kampeerplekje trouwens, aan het eind van het dal. Heb je meer van die plekjes gezien? Of is het zoeken naar het gele korstmos boven de tundra?

Ben benieuwd!

Margot said...

Zijn er wel meer! Das de grap van glaciale geomorfologie. Alles is redelijk vlakgestreken. En ik begin ook al door te krijgen wat voor terrein je moet verwachten bij welke lithologie!