30 September 2008

28.6 miljard krone

Grote koppen in het nieuws: mochten de Olympische winterspelen in 2018 naar Tromsø komen, dan gaat dat 28.6 miljard NOK kosten. En das veel geld. Als je er af trekt wat het de stad op zou leveren is het nog steeds 19.1 miljard. Volgens de een of andere commissie. Vóór die commissie met haar berekening kwam gokte Tromsø op 9.5 miljard. En het zal een ieder opvallen dat het verschil aanzienlijk is. Het lijkt erop dat het niet door gaat! Ik vind het goed. Olympische spelen in een gat van 60.000 inwoners, onzin is het.

2 comments:

Anonymous said...

Hoeveel is dat ook al weer (voor de leek die net verdrongen heeft hoe duur de Sneeuwhop eigenlijk was)? Mij stond iets bij dat als je je nog enige voorstelling bij een getal in kronen kon maken, het nooit meer dan de prijs van 2 biertjes was.

Henco

Margot said...

28.6 miljard kroner is ongeveer 3.4 miljard euro. Maar, het is ook zo'n 477 miljoen biertjes in de kroeg, terwijl 3.4 miljard euro zo'm 1133 miljoen bier in de kroeg is. Even gegokt op €3 voor een biertje. Waarbij misschien wel bedacht moet worden dat de glazen hier meestal 0.4 liter zijn ipv de 0.3 in Nederland. Dus. Het is allemaal niet eenvoudig!