19 December 2008

Kwam, zag, overwon

Elke tweede vrijdag hebben ze hier de wijnloterij. Kansspelen met alchohol als inzet schijnen volkomen wederrechtelijk te zijn hier, maar dat schijnt niet te geven. De afdelingen organiseren het bij toerbeurt. Er diene koffie en taart te zijn, en wijn om te winnen.

Ik vind het over het algemeen maar niks. Ik ben dan aan het werk! En ik ben niet zo'n taart-eter. En wijn-drinker. De wijn wordt niet ter plekke genuttigd; dat vindt de directie niet goed, maar alsnog, als ik zo'n fles win moet ik hem weer aan andere mensen opvoeren.

Zo net voor kerst is het hier eenzaam. En deze keer hadden ze ook bisschopswijn en aquavit te verdelen. Dus ik dacht, ik doe es gek. Ik koop lootjes.

Ik wou net die kant op gaan toen ik een mailtje kreeg, met het bericht dat de nieuwste door NP-volk voortgebrachte spruit op bezoek was. Dan daar maar heen! Had de dame nog niet bewonderd.

Op een gegeven moment had ik het wel gezien met het wurm, en besloot op weg naar mijn kantoor te kijken of de wijnlotterij nog bezig was. En jawel! Ze waren net door de wijn heen, en begonnen aan de overige drank. Ik zat nog niet of mijn naam werd geroepen. Gløgg gewonnen! Noorse equivalent van glühwein. Toch leuk. Die komt wel op met kerst.

2 comments:

Jesper Hansen said...

I am quite sure what "En jawel" means in dutch. Congratulations with the gløgg. HO, HO, Ho...

Your noisy neighbour

Margot said...

Thanks! ;)